A luat această decizie, înainte de toate, pentru a respecta promisiunea făcută, anume că va acorda o binemeritată recunoaştere publică a eforturilor activiştilor doljeni şi craioveni ai PSD, organizaţia care a obţinut cele mai bune rezultate în interiorul partidului, la alegerile europarlamentare din 2014.

Chiar dacă performanţa organizaţiei locale a PSD este motivul principal care l-a determinat pe Victor Ponta să aleagă oraşul Craiova, nu trebuie să uităm că există un context mult mai complex şi ale cărui caracteristici l-au convins pe liderul social-democrat că îi este de mare folos să intre oficial în lupta pentru prezidenţiale de la tribuna agorei craiovene.
Acest context - pe care dorim să-l analizăm ocolind capcana cinismului, lăudăroşeniei ori a înverşunării partinice cu care încearcă să ne obişnuiască „presa de partid” - are ca centru de gravitaţie personalitatea şi activitatea Primarului Lia Olguţa Vasilescu. 
Prezintă o importanţă deosebită în calculele politice ale PSD nu numai faptul că cetăţenii Craiovei au votat masiv cu PSD la europarlamentare ori că s-au pronunţat în număr foarte mare pentru suspendarea preşedintelui Băsescu, adversarul politic al lui Victor Ponta, ci mai ales activitatea de edil a Primarului Lia Olguţa Vasilescu. Dacă această activitate ar fi fost nefolositoare oraşului Craiova şi fără beneficii politice şi de imagine pentru PSD, puţin probabil că Victor Ponta ar fi respectat promisiunea făcută de a-şi lansa candidatura la prezidenţiale de la Craiova. (articol integral -aici-)

***
Sursa foto: Micapi.ro