vineri, 7 martie 2014

Monarhia Constituţională vs Republică: 6 martie 1945, ziua în care fantoma comunismului a îngenuncheat naţiunea română


La 6 martie 2014, se împlinesc 69 de ani de la instaurarea primului guvern comunist în România. Tot în acest an se împlinesc 25 de ani – un sfert de secol! – de la căderea regimului comunisto-stalinist al lui Nicolae Ceauşescu. Se poate spune că am scăpat cu adevărat de fantoma comunismului?

Renaşterea spirituală, politică şi economică a naţiunii române solicită şi o permanentă rememorare a marilor drame şi trădări comise asupra noastră de-a lungul istoriei. Un astfel de moment dramatic al trădării a fost 6 martie 1945, ziua în care marile democraţii occidentale au acceptat ca Regatul României să fie jertfit pe altarul păgân al comunismului stalinist.

Înainte de toate trebuie spus că naţiunile Europei de Est nu au fost trădate la Conferinţa de la Yalta. La momentul desfăşurării acestei conferinţe, în februarie 1945, aceste ţări fuseseră deja trădate de Churchill în cadrul întâlnirii pe care o avusese cu Stalin, în octombrie 1944, la Conferinţa de la Moscova. „Documentul obraznic”, scris de Churchill pe o bucată de hârtie sau un şerveţel, pe colţul mesei, cuprindea procentele în care urmau să se împartă sferele de influenţă între URSS şi Marea Britanie asupra unor state din Europa de Est şi Balcani.
Tâlhăreasca împărţeală a fost următoarea: 
România: URSS - 90% influenţă, Marea Britanie - 10%; Grecia: URSS - 10% influenţă, Marea Britanie - 90%; Ungaria şi Iugoslavia: 50% - 50%; Bulgaria: URSS - 75% influenţă, Marea Britanie - 25%. 
Churchill a dat hârtia lui Stalin, care a bifat, aprobând procentele şi... (articol integral AICI)

Niciun comentariu: