miercuri, 15 mai 2013

Scurte rememorări din Istoria Națiunii Române pentru republicanii începători

Vă ofer spre lectură un articol pe care l-am publicat în Ziare.com. Lectură cu folos!Scurte rememorări din Istoria Națiunii Române pentru republicanii începători

Am citit cu oarecare interes - care interes a sfarsit in a se transforma in dezamagirea ca ceea ce speram ca va fi o serioasa analiza sociologica s-a dovedit a fi un fel de text anti-monarhist care propaga idei de o factura oarecum mediocra - niste opinii despre monarhia constitutionala si Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei. 
 
Casa Regala isi face PR. Politicienii care nu mai fac doi bani sunt iubiti - Interviu Alfred Bulai

Loial ideii de dialog si de impreuna lucrare in redescoperirea adevarului istoric, indraznesc sa formulez o scurta analiza a unora dintre aceste afirmatii, in speranta ca astfel voi oferi un oarecare echilibru dezbaterii de aici, pe Ziare.com, despre monarhia constitutionala.

O prima opinie: "Romanii nu au niciun fel de respect pentru monarhie".

Un raspuns: Conform rezultatelor din luna ianuarie 2012 ale sondajului realizat de IMAS pentru ziarul Adevarul, regele Mihai a ajuns la o cota de incredere de 36,6%, urmat pe podium de presedintele liberalilor, Crin Antonescu, cu 25,4% si de seful social-democratilor, Victor Ponta, cu 22,5%. Traian Basescu este la cea mai scazuta cota de cand ocupa fotoliul de la Cotroceni, adica 8,6%.

Un mic comentariu: Regele este simbolul monarhiei. Concluzia v-o las dvs, cititorilor... (articol integral AICI)

Niciun comentariu: