marți, 30 august 2011

De ce Romania nu foloseste integral si corect fondurile europene?

Vă ofer spre lecură un articol pe care l-am publicat în comunitatea virtuală ZIARE.COM 
Lectură cu folos!
De ce Romania nu foloseste integral si corect fondurile europene?In luna iunie, Comisia Europeana a intrerupt platile pentru Axa 2 a POR - Imbunatatirea infrastructurii regionale si locale de transport. S-au constatat deficiente grave in implementarea proiectelor si Comisia a solicitat Guvernului de la Bucuresti sa verifice toate cele 124 de contracte de lucrari incheiate cu beneficiarii Axei 2. 

La inceputul lunii august, Ministerul Dezvoltarii, condus de Elena Udrea, anunta public ca singurul vinovat este mecanismul national de verificare si ca nu exista vreun angajat al Autoritatii de Management al POR care sa fie vinovat pentru suspendarea temporara a platilor. 

Transparenta anchetei desfasurate de minister a atins cota zero, rapoartele de verificare a contractelor din POR-Axa 2 fiind clasificate ca documente secrete. (articolul integral AICI)

2 comentarii:

North spunea...

Foarte bun (si bine scris) articolul. Insa pe langa enuntarea problemelor sunt necesare si solutii. In acest scop, va invit sa colaborati in comunitatea "Proiect: Romania" (www.proro.org).

ioana spunea...

Nu are nici un interes