sâmbătă, 3 noiembrie 2012

Politica la romani - "Felinarul rosu", candidatul cu bani multi si tradatorii "de bine"



Ancheta realizata de colegii din presa privind modul in care un partid isi recruteaza viitorii candidati este doar o reconfirmare a faptului ca partidele romanesti nu au reusit sa treaca de nivelul unor "Felinare rosii", unde plata se face inainte, iar placerea gheseftului - a fi ales in "fonctie" publica, cu bani de la buget si alte invarteli - este pe riscul clientului, niciodata garantata.
Nu este de mirare ca se cer bani "la negru" pentru a deveni "onor candidat". Nu e de mirare ca se semneaza "angajamente de loialitate" la care nu s-ar fi gandit nici macar geniile malefice ale Camorrei. Nu este de mirare ca politicienii isi schimba "barca" de partid, lingand cu dezinvoltura unde pana mai ieri scuipau, ca niste tradatori "de bine" care dezvaluie mizeria din vechiul lor partid, pentru a deveni partasi mizeriei din partidul care i-a adoptat.

Nimic nu este de mirare pentru ca ce patim acum s-a intamplat dintotdeauna in istoria bietei noastre democratii, inca de la firavele ei origini, de la sfarsitul secolului al XIX-lea.

Va invit, iarasi, la a medita asupra unor alte tragice asemanari, asa cum le putem afla in scrierile a doi mari analisti politici - Mihai Eminescu si I. L. Caragiale - care... (articol integral AICI)

Niciun comentariu: