luni, 7 decembrie 2009

Ceva pute în România...



Alegerile pentru funcţia de Preşedinte al Republicii s-au încheiat. Aseară, la ora 21.00, Mircea Geoană era proclamat câştigător de exit-poll! Dimineaţa asta, la ora 08.00, BEC anunţa că Traian Băsescu este câştigător. Ceva pute în România... Mie îmi este indiferent cine câştigă. Cu riscul de a provoca oripilarea acelor cetăţeni care sunt "convinşi" că l-au găsit pe "salvatorul" ţării, mărturisesc că nu m-am prezentat să votez. Şi sunt convins că am dat dovadă de un înalt spirit civic atunci când am boicotat acest scrutin! Calitatea mea de creştin ortodox mă obligă să refuz participarea la un scrutin în care sunt silit să aleg între două rele, răul mai mic. Un creştin nu alege între doi draci, un drac mai mic, ci fuge din calea dracilor şi merge la rugăciune!


Lupta pentru funcţia de Preşedinte al Republicii a fost o luptă între două grupuri mafiote. Geoană-Antonescu sunt vârful de lance pentru interesele lui Patriciu, Voiculescu şi al baronilor mai mari sau mai mici din PSD şi PNL. Traian Băsescu este "El Lider Maximo" al grupului de moguli în devenire din PDL (de genul Videanu, Berceanu etc.), susţinut făţiş de trustul de presă (Gazeta de Sud, Gazeta de Olt, Curierul Naţional, B1TV) al mogulilor fraţii Păunescu (implicaţi în multe scandaluri şi subiect de dosare penale), de canale media cumpărate cu redacţie cu tot (HOTNEWS.COM, ZIARE.COM, EVENIMENTUL ZILEI) şi ceva mai discret de Cocoş sau (eventual) de Popoviciu.


Unii moguli, aşa cum este Vântu (REALITATEA.NET, COTIDIANUL, ACADEMIA CAŢAVENCU), au jucat la mai multe "capete", încercând să-şi asigure uşi deschise, indiferent cine va fi învingătorul.

În acest moment mă tem! Mă tem nu pentru că democraţia românească a intrat în comă de gradul IV. Ştiam asta. Sunt semne de mai multă vreme că democraţia este pe moarte. În acest moment mă tem de colaps, de dezintegrarea naţiunii noastre datorită luptei între grupurile de interese reprezentate de Băsescu şi de Geoană.


Băsescu s-a obişnuit să fie discreţionar, să fie intangibil, să fie Stăpânul. Şi-a promovat acoliţii, şi-a impus partidul la guvernare, şi-a "făcut" fata europarlamentar, a fost aproape identic în anumite manifestări cu dictatorul Ceauşescu. Băsescu se teme că pierzând puterea, va fi rechemat la Parchet, în dosarele penale în care este implicat sau în dosarele penale care vor fi făcute de noua putere cu el şi acoliţii săi în calitate de învinuiţi. Băsescu mai ştie că mogulii care l-au susţinut îl vor părăsi imediat, dacă pierde puterea, şi tot aşa mulţi dintre acoliţi. Aceştia vor vorbi, vor face dezvăluiri, constrânşi, şantajaţi, mituiţi de noua putere!


Geoană are o notă de plată foarte încărcată. S-au investit bani grei în el. Dacă nu câştigă alegerile, este un om politic mort! Dispare! Va fi obligat să negocieze formarea guvernului cu Băsescu, asta dacă nu cumva PNL, la ordinul lui Patriciu, va face vreo ofertă mai generoasă. Se va confrunta cu reproşurile violente ale finanţatorilor, iar în PSD îşi va pierde orice putere.


Invingatorul acestor alegeri trebuie să ţină cont că jumătate din cei care au venit la vot NU-L VOR PREŞEDINTE, că românii sunt DEZBINAŢI, că românii SE URĂSC ÎNTRE EI!


Cred însă că învingătorul va rânji bucuros şi va trece la împărţirea prăzii. Românii, România? Nu ne interesează...



Un comentariu:

Vania spunea...

Ei, put ele destule!...