joi, 9 februarie 2012

Discursul tovarășului Mihai Răzvan Ungureanu, noul președinte al Consiliului de Miniștri al Republicii Socialiste România (ficțiune politică)



Ziarul Scanteia Tineretului, Anul 2012, Bucuresti, Republica Socialista Romania, Uniunea Europeana a Sovietelor. Numar festiv.

Moment istoric de sarbatoare, dar si de inalta si vibranta asumare a responsabilitatilor este aceasta zi pentru toti membri partidului, pentru toti locuitorii tarii, intelectuali, studenti, muncitori si tarani.

Republica noastra Socialista este condusa spre noi culmi de progres si civilizatie de marele carmaci, geniul Carpatilor, erou intre eroi, Presedintele Republicii si Secretarul general al Partidului, vizionarul care a reusit sa reformeze societatea romaneasca si sa confere o unitate de nezdruncinat tuturor organelor de partid si de stat.

Organizatiile partidului nostru isi fac datoria fata de popor si tara intr-un efort unitar pentru punerea in practica a directivelor trasate de conducerea superioara a Partidului, pentru ridicarea permanenta a nivelului de trai al locuitorilor, pentru afirmarea pe plan international a tarii si implementarea masurilor de reforma convenite la nivelul Sovietelor Europene, iar institutiile statului actioneaza ca un singur organism, conduse de vointa creatoare a tovarasului Secretar general al Partidului, in apararea cuceririlor revolutionare si propasirea intregului popor. 


Tara este astazi in sarbatoare, caci in fruntea Consiliului de Ministri al Republicii Socialiste Romania a fost promovat unul dintre tovarasii de nadejde ai Partidului, tovarasul Mihai Razvan Ungureanu, cel care cu peste doua decenii in urma isi jertfea tineretea pe altarul educatiei socialiste si calauzirii tinerei generatii de utecisti, ca membru supleant al CC al UTC.

La festivitatea de numire in functia de presedinte al Consiliului de Ministri al RSR, in prezenta tovarasului Secretar general al Partidului, a conducerii superioare de partid, a membrilor Marii Adunari Nationale, a delegatilor oamenilor muncii de la orase si sate, tovarasul Mihai Razvan Ungureanu, multumind increderii acordate de conducerea partidului si statului nostru, a rostit un emotionant si revolutionar discurs:


"Hotararile de insemnatate istorica adoptate de tovarasul Secretar general al Partidului, inflacaratele indemnuri adresate tinerei generatii in deschiderea lucrarilor pun in fata noastra sarcini deosebite. Suntem constienti ca pentru a realiza o economie moderna, intensiva sunt necesare cadre a caror pregatire sa se reflecte in capacitatea de a raspunde noilor exigente ale muncii, ale activitatii sociale in general, care trebuie sa dovedeasca inalta competenta profesionala, gandire creatoare, deschisa spre nou, spirit de initiativa, responsabilitate, ordine si disciplina. 

De aceea, programele noastre de activitati, ancorate mai ferm in realitatea concreta a problemelor cu care ne confruntam, au fost orientate astfel incat sa conduca la sporirea raspunderii, pentru pregatirea permanenta, perseverenta si sistematica, printr-un efort propriu sustinut si constant.


Pe deplin constienti de sarcinile ce ne revin din Hotararile Congresului Partidului, din indicatiile si orientarile Secretarului general al Partidului, din documentele supuse aprobarii, ne angajam ca vom depune toate eforturile ca specialisti cu o inalta pregatire politica si profesionala cu constiinta inaintata hotarati sa munceasca, cu entuziasm si pasiune tinereasca revolutionara, cu responsabilitate pentru continuarea neabatuta a drumului ascendent pe care Romania s-a inscris in perioada de o efervescenta fara precedent inaugurata de Congresul al IX-lea al Partidului."


In entuziasmul general izvorat de acest vibrant angajament luat in fata oamenilor muncii de la orase si sate de tovarasul Mihai Razvan Ungureanu, cel mai tanar presedinte al Consiliului de Ministri din istoria recenta a tarii noastre socialiste, tovarasul Secretar general al Partidului, vizibil emotionat si cu lacrimi in glas, a facut o scurta, dar tovaraseasca urare membrilor Consiliului de Ministri, in aplauzele tuturor participantilor: "Sa munciti bine!" (Se aplauda. Se scandeaza: Escu si poporul! Escu reales la al XXIII-lea Congres!)


2 comentarii:

  1. Apreciem talentul scriitorului Marcel Răduţ Selişte si hazul produs prin parodia prezentata.
    Lasand laoparte gluma, sunt probleme care inca nu au fost adresate.
    DInadara de tara este usor sa fii spectator si nu mai putem simti exact ca voi, cei de acolo, care tremurati si suferiti de atat de multe!
    Numai o indreptare spre ciuma Socialista nu ar mai trebui Romaniai, dar se pare ca nu este o alta cale. Sper sa gresesc si Dumnezeu sa reorienteze Romania spre o adevarata Democratie.
    Sa dam credinta noilor guvernanti, unsi prin vointa Domnului, si sa sperem ca tineretea lor nu este alterata de ideile Socialismului. Doamne Ajuta Romania si natiunea Romana!
    Julian, Calgary

    RăspundețiȘtergere
  2. Va multumesc pentru comentariu, insa trebuie sa fac o remarca, anume ca acesti "noi" guvernanti nu sunt unsi de Dumnezeu. Doar Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei este singurul conducator roman in viata care este unsul lui Dumnezeu. Indivizii despre care vorbim sunt doar niste slugi puse in vitrina de stapanii din mafia politica, care la randul lor sunt slugile stapanilor din afara tarii. Rugati-va pentru noi, ca doar la Dumnezeu ne mai este nadejdea.

    RăspundețiȘtergere