marți, 1 mai 2012

1 Mai Muncitoresc - Să nu uitați, că regretați!

1 MAI MUNCITORESC - Cu ocazia Zilei Muncii vă ofer spre vizionare un mic videoclip și un documentar realizat de BBC ca o reîmprospătare a memoriei, că poate ați uitat "binefacerile" dictaturii ceaușiste (care nu a avut vreo legătură cu Marxismul sau Socialismul!). Vizionare plăcută!


3 comentarii:

Donkeypapuas spunea...

Regimul Ceauşescu a avut o legătură foarte strânsă şi cu marxismul şi cu comunismul. Dacă n-ar mai fi avut, România ar fi fost ocupată în 24 de ore precum Ungaria ori CehoSlovacia.

Mai degrabă ziua de 1 Mai Armindenesc nu are legătură cu decizii sindicaliste americane ori franţuzeşti. Românul nu avusese nevoie de o declaraţie internaţionalistă pentru a ieşi la un mic şi o bere sau la bătaia cu flori de la Şosea.

Anonim spunea...

Cred ca gresesti imens. Romania actuala nu se poate compara cu ce a fost inainte sub nici o forma. Romania actuala a pierdut respectul de sine si respectul lumii intregi. Ce a castigat oare, masini straine, ciocolata si Coca cola ? Hai sa fim seriosi.

Marcel Răduţ Selişte spunea...

Raspunsuri: 1.Raspuns pentru Donkeypapuas: Regimul Ceausescu a esuat sa mai fie intemeiat pe vreo doctrina politico-economica si a devenit, mai ales dupa 1981, o dictatura personala a lui Nicolae Ceausescu. Ziua de 1 Mai este in prezent doar un banal pretext pentru a iesi la mici si bere, o zi libera ca toate altele. Valorizarea acestei zile trebuie facuta de sindicate, doar ca sindicatele (mai exact, liderii lor) se ocupa de afaceri, negocieri politice, proiecte pe bani europeni etc. 2.Raspuns pentru Anonim: Nu cred ca gresesc. Romania de azi e condusa de ex-ofiterii de Securitate, ex-activistii PCR si rudele, prietenii acestora. Diferenta este doar de metoda: inainte de 1989 ne exploatau in numele "societatii socialiste multilateral dezvoltate", azi ne batjocoresc in numele "integrarii in UE, edificarii democratiei etc." Vezi vreo diferenta? Cat despre respect de sine inainte de 1989, te intreb doar atat: ce respect de sine avea un popor format din indivizi care acceptau sa se trezeasca la trei dimineata si sa stea la coada, la alimentara, cu speranta ca "poate se baga ceva"? Dixit...