miercuri, 13 ianuarie 2010

Comunicat: AZEC dezaprobă pseudo-anchetele de tipul celei contra ÎPS Bartolomeu Anania



Asociaţia Ziariştilor şi Editorilor Creştini (AZEC) trage un semnal de alarmă privind degradarea continuă a spaţiului nostru mediatic prin articole de pseudo-anchetă precum cele semnate recent de Mirela Corlăţean în Evenimentul Zilei.

Avându-l drept ţintă pe Mitropolitul Bartolomeu al Clujului, articolul citat pare că nu lasă nicio stratagemă nefolosită pentru a induce publicului o anumită cheie a lecturii: folosirea pe post de "note informative" a unor "declaraţii"; punerea la un loc a câtorva fragmente de arhivă cu Memoriile celui în cauză; declanşarea unui veritabil proces de intenţie pentru ca în final să avem parte de transformarea unui adevărat luptător anticomunist în banal informator, victima "inocentă" a acestuia fiind răposatul Mitropolit Antonie Plămădeală.

Asociaţia Ziariştilor şi Editorilor Creştini
(AZEC) îşi exprimă dezaprobarea fermă faţă de cei care, în mass-media fiind, uită că misiunea lor profesională este corecta informare a publicului.

Credem că furibunda campanie electorală sub al cărui nefericit semn a stat România pe toata durata anului 2009 trebuie să se încheie. Este vremea concluziilor, nu doar pentru partidele politice sau pentru sponsorii lor, ci inclusiv pentru actorii media care în ultimele luni au reuşit, la propriu, să ofere un spectacol nu dintre cele mai izbutite ori necesare.

Articole precum cele din Evenimentul Zilei continuă, din păcate, acel mod de a face jurnalism pe care o Românie europeană şi matură nu îl merită.

Răzvan Bucuroiu

Preşedinte AZEC

12 ianuarie 2010

Niciun comentariu: