duminică, 9 decembrie 2012

9 Decembrie 2012 – Alegeri parlamentare fără miză naţională

Vă ofer un comentariu politic pe care l-am publicat pentru VOCEA RUSIEI. Lectură cu folos!




9 Decembrie 2012 – Alegeri parlamentare fără miză naţională

Campania electorală a alegerilor parlamentare 2012 a oferit un spectacol politic mediocru ale cărui puncte de maximă intensitate au fost doar loviturile ”sub centură” pe care şi le-au administrat reciproc preşedintele Traian Băsescu şi primul ministru Victor Ponta. Totodată, oferta electorală a celor două tabere aflate în competiţie, USL şi ARD-PDL, pare a fi lipsită de soluţii realiste la problemele economice şi sociale tot mai grave cu care se confruntă electoratul.

Listele de ”motive pentru care să ne votaţi” pe care le ofertează aceste alianţe politice sunt, sub aspectul conţinutului, identice. Se promite transformarea României într-un paradis economic, financiar şi al drepturilor sociale. Prea puţin important pentru partidele care concurează la alegerile parlamentare este faptul că unii dintre candidaţi sunt indivizi care au probleme mari cu justiţia, necredibili în rolul de ”reformatori” ai societăţii româneşti. Cât despre soluţionarea problemelor grave care afectează bugetul României, cei mai mulţi dintre candidaţi dovedesc o crasă lipsă de cunoaştere şi înţelegere a mecanismelor financiare statale şi europene, preferând să povestească electoratului basmul fantastic al ”scăderii impozitelor, facilităţilor fiscale, subvenţiilor, absorţiei superioare a fondurilor europene” etc.

De fapt, duminică se vor confrunta două mari grupuri de interese cu origini în afara spaţiului naţional românesc... (articol integral AICI)


Niciun comentariu: