luni, 15 iunie 2015

Biserica lui Hristos şi tinerii noştri - un ”Taizé românesc” se naşte în Oltenia



"Fiul meu, ia aminte la înţelepciunea mea şi la sfatul meu cel bun pleacă urechea ta, căci înţelepciunea este mai bună decât pietrele preţioase şi nici lucrurile cele mai preţioase nu au valoarea ei şi să ştii că dacă o dobândeşti, ai un viitor, iar nădejdea ta nu este pierdută." (Pildele lui Solomon V,1; VIII,11; XXIV,14)

În vremurile noastre întunecate şi tulburate, infestate de cinism şi egoism, pare a fi un demers inutil să visezi la un viitor mai bun pentru tinerii Neamului Românesc şi să lupţi pentru împlinirea acestui vis. Sunt multe ispitele care te îndeamnă să renunţi la lupta pentru viitorul copiilor şi tinerilor noştri, să capitulezi şi să-ţi găseşti justificare în faptul că răul este atât de mare şi de puternic, încât tu nu mai ai vreo putere să-l alungi. Întunericul asediază sufletul copiilor şi tinerilor noştri, iar viitorul Naţiunii Române este în primejdie de a fi definitiv compromis. 

Statisticile oficiale ne spun că un copil român din cinci abandonează şcoala în anii de liceu, că România ocupă primul loc în Uniunea Europeană la abandon şcolar, cu o rată de abandon de 19%, faţă de media europeană de 15%. Cifrele statisticilor ne arată că femeile românce ocupă, în clasamentul avorturilor la cerere, locul 4 în Uniunea Europeană şi locul 5 în lume, că România ocupă primul loc în statisticile europene privind fetele minore rămase însărcinate. Tot din statistici aflăm că 11% dintre elevii români - adică aproximativ 150.000 de copii şi tineri - consumă droguri uşoare, iar datorită gradului ridicat al consumului de droguri injectabile de către tinerii români, în anul 2013, România a fost declarată focar de infecţie cu HIV/SIDA. 

Dacă la aceste cifre adăugăm exodul spre Occident al tinerilor dotaţi cu capacităţi intelectuale deosebite, vom avea imaginea tristă şi cumplită a unei tinere generaţii în derivă, lipsită de repere morale, abandonată de societate şi condamnată să înveţe singură să supravieţuiască într-o lume stăpânită de egoism, făţărnicie, lăcomie şi crimă. Situaţia de rătăcire în care se află mulţi, prea mulţi dintre copiii şi tinerii noştri ne determină pe noi, creştinii, să considerăm pastoraţia tinerilor ca fiind o prioritate a mărturisirii creştine contemporane. Creştini fiind, noi mărturisim că întotdeauna există speranţă... 

Pe meleagurile Olteniei, locul unde Dumnezeu mi-a îngăduit să mă nasc, să trăiesc şi să slujesc Bisericii lui Hristos, lupta pentru salvarea sufletelor tinerilor noştri a fost relansată imediat după căderea regimului demonic comunist. Un important moment în această permanentă luptă pentru salvarea viitorului Naţiunii Române a avut loc la începutul lunii iunie, în ziua de 6 iunie, înainte de Duminica Tuturor Sfinţilor, la Castelul Roşienilor, din satul Poiana, comuna Turburea, judeţul Gorj.

Aproximativ 200 de tineri, delegaţi ai grupurilor creştine de tineret din judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea, au participat la Ediţia a XI-a a Congresului Tinerilor Creştini Ortodocşi din Mitropolia Olteniei. Deşi denumirea de "congres" poate face trimitere la o acţiune afectată de formalism sau de vreo oarecare birocraţie, la Poiana, lângă Castelul Roşienilor a avut loc, de fapt, o adevărată adunare creştină a tinerilor Bisericii lui Hristos din Oltenia, tineri hotărâţi să-L mărturisească pe Hristos, să aducă lumină în bezna care încearcă să ne otrăvească sufletele, tineri creştini care îşi folosesc toată energia vârstei lor pentru a sluji lui Dumnezeu şi Bisericii Sale. (articol integral -Blogurile Adevărul-)

***
ALBUM FOTO





































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu