joi, 13 octombrie 2016

ACTIVENEWS: Metoda lui Peștaloțiu și măgarul tehnocrat de școală nouă



M-am liniștit! Viitorul școlii românești va fi pe mâini bune! Sunt fericit că managerul unde învață fetița mea, care abia a început clasa a V-a, va fi un manager care știe cu precizie și fără echivoc ce iaște și ce are întotdeauna... măgarul!

Căci măgarul, dragii noștri elevi, are întotdeauna o dotare „de la natură” de invidiat, intimitate rușinoasă din străfundurile căreia au fost aduse, de tehnocrații Ministerului Educației Naționale, întrebările la care au răspuns, la concurs, viitorii manageri ai școlii unde voi învățați. Domnii manageri, acești pedagogi de școală nouă în variantă tehnocrată, vor fi posesorii de necontestat ai răspunsului la întrebarea lui nenea Iancu: „Ce iaște ființă și ce iaște lucru, mă?”.

Cunoscând natura intimă a măgarului, definind corect ce au în comun șosetele și mânușile, înșiruind asemănările între schiat și înot, muzică și pictură, filme și nuvele, tuberculoză și astm, managerii de școală nouă tehnocrată fac deja istorie ca primii pedagogi care cunosc, oficial și certificat prin examen de la minister, ce are întotdeauna, măgarul! (articol integral - ACTIVENEWS -)

miercuri, 12 octombrie 2016

ACTIVENEWS: Elita tehnocrată, multiculturalist-globalistă vs. Elita național-creștină – lupta pentru renașterea națională


Peste puțină vreme vom merge să votăm pentru un nou Parlament național. Probabil că vom participa la cel mai urât moralicește, tensionat și violent, cel puțin la nivel de propagandă, scrutin electoral parlamentar din ultimii zece ani. România este în criză de identitate, Națiunea Română se micșorează prin cea mai gravă criză demografică cunoscută în istoria ultimului secol, Statul Român este destructurat, lipsit de independență, cu economia și resursele strategice controlate de capitalul străin, cu unitatea teritorială în pericol. La granița noastră de est se adună câinii războiului, întărâtați de politica agresivă a SUA și a Rusiei.

Suntem în criză. O criză profundă – spirituală, politică, economică și de sistem – în care se afundă Națiunea și Statul Român, o tragedie care ne impune asumarea imediată a unei lupte de renaștere națională. Această luptă este complexă, presupune mari eforturi de gândire și organizare și trebuie să spunem că ea nu se limitează doar la acțiunea politică, așa cum ar crede unii. Dacă renașterea națională a națiunii noastre ar fi apanajul exclusiv al vieții politice, poate că ar fi ceva mai simplu de realizat acest imperios deziderat național, însă o forță politică loială interesului național nu poate să apară în lipsa unei elite care să fie mânată de idealuri naționale și creștine.

Prin urmare, salvarea noastră de la un faliment național total și ireversibil stă în renașterea unei elite cu adevărat românești, loială intereselor naționale și valorilor creștine, dornică să reașeze România într-o poziție demnă și respectată în marea familie a națiunilor europene.

Totuși, agora politică rămâne linia întâi a frontului renașterii naționale. Din acest motiv, criza politică trebuie privită în detaliu și cu o mare seriozitate, astfel încât să fie corect înțeles contextul politic în care se poartă lupta de renaștere națională.

Trebuie spus, în primul rând, că această criză devastatoare în care se zbat partidele politice din România – măcinate de corupție, de nepotisme, de trădări și incapabile să se mai definească doctrinar și ideologic – nu este o criză a partidului, ca instituție, deși este evidentă intenția activiștilor neomarxismului cultural care infestează Europa, ca instituția partidului să fie eliminată pentru a lăsa locul unor experimente de laborator salvaționiste, „hipster” și multiculturaliste. De fapt, criza partidelor este o criză a elitelor, căci partidele politice postdecembriste, să le numim „clasice” – PSD, PNL, UDMR și alte cioburi, precum PMP, PNR, ALDE etc. – nu sunt întemeiate, susținute de vreo elită națională și creștină, ba nici măcar de vreo clasă socială. Ele au eșuat, ca un fel de clanuri cu apucături semi-tribale, în mlaștina mafiei politico-economice, unde numitorul comun este dorința bolnăvicioasă, animalică de a frauda și jefui avuția națională și bugetul statului.

Absența unei elite politice românești veritabile, națională și deopotrivă creștină, eșecul clasei politice românești post-decembriste de a se constitui într-o astfel de elită, au lăsat locul pentru apariția unei elite crescută în condițiile artificiale ale laboratorului mutliculturalist și globalist, o elită care se autodefinește ca fiind fie tehnocrată, fie civică, fie salvaționistă. (articol integral -ACTIVENEWS-)

marți, 11 octombrie 2016

ALBUM FOTO: Pelerinaj 8 Oct. 2016

Prin mila lui Dumnezeu, cu binecuvântarea IPS Părintele Mitropolit Irineu, cu ajutorul financiar al părintelui meu duhovnic, Pr. Gabriel Sorescu, cu sprijinul familiei Sasu, am organizat un pelerinaj la mânăstiri din Jud. Vâlcea în beneficiul copiilor monitorizaţi de Departamentul de Oncopediatrie al spitalului unde slujesc, însoţit fiind de aceşti copii, de părinţii lor, de cadre medicale din spital, de membri ai Grupului nostru de voluntari "Sf. Ap. şi Ev. Luca", de voluntari ai Parohiei Brânduşa şi voluntari ai Asociaţiei Acces. Slavă lui Dumnezeu pentru toate!



























vineri, 7 octombrie 2016

ACTIVENEWS: Eșecul subscripției publice pentru „Cumințenia Pământului” – un răspuns la ipocrizia statului român


Domnul Mircea Vasilescu, redactorul-șef de la „Dilema Veche”, deplânge eșecul subscripției publice pentru achiziționarea „Cumințenie Pământului” într-un articol intitulat „Zgârciți? Nu, ignoranți!”, publicat în arena „corectitudinii politice” a Blogurilor Adevărul, și ajunge la concluzia că ar exista o singură cauză principală pentru acest mic dezastru de „public relations” provocat de Ministerul Culturii, anume ignoranța românilor în cele ale culturii și artei.

Această cauză principală ar fi însoțită, în opinia domnului Vasilescu, de alte cauze secundare. Zice domnia sa: „cred că la noi filantropia nu a trecut de genunchiul broaștei. Și, în orice caz, cetățeanul mediu nu are exercițiul de a dona pentru artă și cultură. Singurul mod pe care îl are la dispoziție este mecanismul prin care poate redirecționa 2% din impozitul pe venit către o organizație socială, culturală, umanitară etc. Dar mecanismul e greoi și tot prin birocrația statului trece. Ar fi mult mai simplu dacă oamenii ar putea dona bani direct către organizațiile cu pricina, iar sumele respective ar fi scutite de impozit.

O spunem direct și fără ezitare: teza domnului Vasilescu este falsă și ne dovedește o prea puțină cunoaștere de către autor a fenomenului filantropiei în România. Un exemplu edificator este oferit de datele statistice cu privire la filantropia organizată de Biserica Ortodoxă, în cea mai mare parte din banii atrași de la credincioși, date care dovedesc că românii au exercițiul filantropiei, iar nivelul lor de asumare a gestului de ajutorare benevolă a semenilor și comunității este infinit mai înalt decât genunchiul broaștei la umbra căruia se rătăcește domnul Vasilescu. Să-i oferim câteva cifre:

„În anul 2015, în cadrul activității filantropice a BOR s-au acordat ajutoare financiare directe în valoare de 11.605.048 LEI și ajutoare materiale în valoare estimată de 22.912.063 LEI.Pentrususținerea întregii activități de asistență socială și filantropică și pentru sprijinirea sinistraților, în anul 2015, la nivelul Patriarhiei Române, s-au cheltuit aproximativ 122.807.914 LEI și 1.231 EURO.În cursul anului 2015, s-a desfășurat activitate filantropică și de asistență socială în 766 de instituții și servicii sociale: 150 cantine sociale și brutării, 52 instituții ce oferă servicii medicale și farmacii, 97 centre de zi pentru copii, 16 centre de zi pentru vârstnici, 50 centre rezidențiale vârstnici, 25 centre comunitare, 37 centre de tip familial, 40 grădinițe sociale și afterschool, 14 locuințe protejate, 78 centre de informare, de consiliere și centre de resurse, 2 instituții de învățământ pentru adulți, 16 centre de urgență (pentru persoane fără adăpost, pentru victime ale violenței domestice, pentru victime ale traficului de persoane), 9 campusuri de tabără, 54 centre educaționale și alte 126 instituții cu specific diferit. În 2015, în eparhiile BOR s-au derulat 489 proiecte și programe sociale, din care: (articol integral ACTIVENEWS)

luni, 3 octombrie 2016

Diana mea - un nou început



Diana mea, scumpa mea soţie, reîncepe astăzi călătoria pe căile cunoaşterii şi slujirii lui Dumnezeu. Diana mea a luptat împotriva unei suferinţe trupeşti cu mare curaj, cu credinţă şi cu nădejde în Hristos, prin a cărui mare milă a dobândit vindecare şi puterea de a se reîntoarce ca slujitoare a lui Dumnezeu şi a oamenilor, adăugând la jertfa permanentă pe care o face pe altarul familiei, jertfa slujirii semenilor.

După aproximativ 13 ani de slujire în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei, la Sectorul Social - o slujire frumoasă, smerită şi încărcată de multe fapte bune spre slujirea Bisericii lui Hristos şi în folosul copiilor bolnavi şi năpăstuiţi ai Olteniei - după câțiva ani de slujire ca asistent universitar și lector universitar la Facultatea de Teologie și Facultatea de Sociologie din Craiova şi după câteva luni de activitate în cadrul Primăriei Craiova, la Direcţia de Programe Europene - activitate întreruptă de încercarea prin care familia noastră a trecut - Diana mea, prin voia şi mila lui Dumnezeu, va sluji lui Dumnezeu şi oamenilor, ca asistent universitar, la Departamentul de Asistenţă Socială al Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, Ştiinţe Sociale şi Psihologie din Piteşti.

Comunitatea universitară din Pitești a primit-o pe Diana cu o bunăvoință creștinească și o mare dorință de împreună lucrare pe care îmi doream să le descopăr, la aceeași intensitate, și în orașul nostru, față de care noi ne-am făcut mereu datoria, însă voia lui Dumnezeu aceasta a fost și noi ne supunem înțelepciunii Lui.

Va fi un efort mare, atât pentru Diana, cât şi pentru familie - naveta între Craiova şi Piteşti, zile în săptămână departe de copii şi soţ etc. - însă avem nădejde în Hristos şi în folosul spre mântuire care ne este dăruit de această nouă călătorie a Dianei și familiei noastre spre slujirea și cunoașterea lui Dumnezeu.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru toate câte ne-a îngăduit să trăim - încercări, bucurii, ispite, oameni prieteni, oameni neprieteni, slăbiciuni și puteri - astfel încât Diana să purceadă pe această nouă cale de slujire și cunoaștere a lui Dumnezeu.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!