miercuri, 28 mai 2014

Fundamentalismul religios în vremurile noastre – chipul Satanei la umbra celor sfinte



Se întâmplă în secolul XXI:

 Amnesty International anunţă că medicul Meriam Yehya Ibrahim, femeie creştină însărcinată în luna a opta, este deţinută, alături de fiul ei în vârstă de 20 de ani, într-o închisoare din Sudan. Femeia a fost condamnată la moarte prin spânzurătoare de un tribunal sudanez datorită faptului că a refuzat să renunţe la credinţa creştină şi să revină la Islam. „Ţi-am dat trei zile să retractezi, dar tu insişti să nu te întorci la Islam. Te condamn la moarte prin spânzurare!” au fost cuvintele prin care judecătorul sudanez i-a comunicat sentinţa creştinei Meriam Yehya Ibrahim. 
Înainte de audierea finală, un cleric musulman a vizitat-o pe Meriam în celulă, în încercarea de a o determina să renunţe la creştinism. Adusă în faţa judecătorului, Meriam a declarat: „Sunt creştină şi nu voi comite niciodată apostazie!”  Sudan are o populaţie musulmană majoritară şi este un stat guvernat de Sharia - legea islamică întemeiată pe Coran şi prin care sunt reglementate toate aspectele vieţii sociale, politice şi economice într-o comunitate musulmană fundamentalistă. Apostazia - abandonarea credinţei religioase - este considerată o crimă şi se pedepseşte cu moartea. 
Manar Idriss, oficial al Amnesty International pentru Sudan a declarat: „Este îngrozitor şi dezgustător că o femeie a fost condamnată la moarte pentru alegerea ei religioasă şi la flagelare pentru că s-a fi căsătorit cu un om de o religie diferită! Adulterul şi apostazia sunt acte care nu ar trebui să fie considerate infracţiuni. Este o încălcare flagrantă a Dreptului Internaţional şi a Drepturilor Omului."
Creştina Meriam Yehya Ibrahim va fi executată după ce va naşte. 
Fundamentalismul religios – indiferent că este iudaic, creştin, musulman, hindus, budhist etc. – este nimic altceva decât pervertirea supremă a sentimentului religios, tot aşa cum fundamentalismul ateist este pervertirea spiritului liber al cunoaşterii umane, ambele fiind o crimă împotriva civilizaţiei. 
A proclama violent că religia ta este singura, adevărata, unica, perfecta cale de cunoaştere a lui Dumnezeu, a încerca să instaurezi teocraţia ca model de organizare a statului şi societăţii, a-i condamna pe ton inchizitorial ca fiind damnaţi pentru veşnicie pe semenii tăi care au vina că privesc altfel spre Dumnezeu, că nu-I acceptă existenţa ori că s-au rătăcit în păcate, a transforma verbele a iubi şi a ierta – aflate la temelia oricărei religii de bun simţ – în a urî şi a pedepsi reprezintă tot atâtea trepte pe drumul către Iad. Un iad real, palpabil în care s-ar transforma lumea noastră dacă ar fi condusă după mintea încurcată şi întunecată a celor care proclamă fundamentalismul religios. Un iad asemănător celui întemeiat pe viziunea ateistă, materialist-dialectică şi istorică asupra Universului şi omului. 
Să nu credem că extremismul religios este doar apanajul Islamului. Ar fi o teribilă eroare. Dacă privim mai aproape de noi, în... (articol integral -Adevărul-)

luni, 26 mai 2014

Alegerile Europarlamentare 2014 în Dolj – extazul PSD, supraviețuirea PDL și agonia PNL


Echipa tânără a PSD Dolj, condusă de parlamentarii Claudiu Manda, Valentin Zgonea și de primarul Craiovei Lia-Olguța Vasilescu, a reușit una dintre cele mai bune performanțe electorale din istoria PSD Dolj, spulberându-și adversarii la alegerile europarlamentare din 25 mai 2014. După o campanie electorală foarte bine organizată, în care a fost utilizată inteligent superioritatea tactică oferită atât de numărul primăriilor controlate de PSD în Dolj, cât și eficiența militanților partidului care s-au implicat în număr foarte mare în activitatea de propagandă, victoria înregistrată de echipa Manda-Zgonea-LOV reconfirmă rolul organizaţiei social-democrate doljene de forţă internă importantă în cadrul structurii naţionale a PSD.

Doljul devine astfel un teritoriu adjudecat de PSD şi spaţiu propice obţinerii unor rezultate foarte bune la alegerile prezidenţiale din toamnă. Presiunea şi exigenţele la care trebuie să reziste membrii echipei Manda-Zgonea-LOV sunt foarte mari, pe măsura aşteptărilor pe care le va avea conducerea centrală a PSD. Condiţiile sunt însă favorabile, tânăra echipă de conducere a PSD-Dolj nu are inamici interni, activitatea primarului Craiovei Lia Olguța Vasilescu este tot mai dinamică și mai benefică pentru craioveni, schimbând în bine chipul orașului, nu există un “baron” PSD puternic în Dolj care să ridice pretenția de a modela, controla politica organizației locale a PSD, iar adversarii politici din zonă sunt fie slabi, fie în semicomă.
PDL Dolj se poate bucura că Marian Jean Marinescu a fost reales în Parlamentul European. Ar fi fost nedrept pentru Marian Jean Marinescu, dar şi pentru România, ca un europarlamentar cu experienţa lui „Marijean” să... (articol integral -Ora de Dolj-)

Românii şi Europarlamentarele 2014 - între dorinţă şi putinţă


Una peste alta, toate câte s-au întâmplat şi se vor întâmpla în urma acestor alegeri europarlamentare, nu aduc nimic nou pentru cei mai mulţi dintre români, inclusiv pentru cei care au refuzat să-şi exercite votul. Politicienii români rămân neschimbaţi în metehne şi apucături, iar U.E. nu se opreşte din naufragiu, ci doar îşi schimbă cârmacii.

Prezenţa la vot la Europarlametarele 2014 a fost de peste 30% - un procent superior alegerilor europarlamentare din 2009 - dar sub media europeană de aproximativ 43% participare a cetăţenilor europeni. Aproape o treime din cetăţenii români cu drept de vot s-au prezentat la urne şi şi-au exprimat voinţa în legătură cu reprezentarea României în Parlamentul European.
Românii rămân eurosceptici şi dezinteresaţi de exercitarea drepturilor democratice pe care le oferă mecanismele Uniunii Europene. De fapt, nu numai românii, ci majoritatea cetăţenilor U.E. Marile erori comise de instituţiile europene în combaterea efectelor crizei economice - între acestea dificil de uitat/iertat fiind sacrificarea clasei de mijloc şi a păturilor sărace europene şi salvarea castei celor bogaţi şi a sistemului bancar privat, prin utilizarea rezervelor financiare ale statelor membre - creşterea şomajului, cu precădere în rândul tinerilor, falimentarea afacerilor mici şi mijlocii, pauperizarea fermierilor şi felurite alte grozăvii economice aducătoare de faliment şi sărăcie au deteriorat încrederea în mecanismele U.E., încurajând euroscepticismul.
Românii au refuzat să participe la vot nu numai datorită dezamăgirii faţă de U.E., ci mai ales pentru că sunt sătui de circul mizerabil al scandalului de mahala în care s-a transformat viaţa politică din România, de corupţia din administraţia publică, de manipularea politizată a Justiţie, de minciuna ridicată la nivel de politică de stat, altfel spus, cei mai mulţi dintre români nu au mers să voteze pentru că ei simt nu mai au perspectiva unei vieţi normale şi prospere nici în propria ţară şi nici în U.E.
Vor înţelege politicienii mesajul acestui evident refuz de a participa la viaţa politică europeană pe care l-au exprimat cetăţenii români prin neparticiparea la vot? Puţin probabil, căci animalul politic mioritic are obrazul gros şi burdihaiul mare...
Să aruncăm o privire asupra rezultatelor votului - aşa cum erau cunoscute la miezul nopţii dintre 25-26 mai 2014.
PSD obţine un scor istoric. După o campanie aproape perfect organizată şi implementată, utilizând fără ezitare avantajul tactic al numărului de primari PSD din teritoriu şi mobilizând vestita şi eficienta armată de activişti şi votanţi, PSD înscrie (cel puţin până la ora când scriu aceste rânduri) cel mai bun scor al unui partid social-democrat la nivelul Uniunii Europene. Victor Ponta îşi consolidează poziţia în... (articol integral în -Adevărul-)

joi, 15 mai 2014

Despre Căminul pentru Persoane Vârstnice din Craiova - povestea unei promisiuni împlinite și o rugăminte către creștini


Sursa FOTO: www.lupamea.ro

În anul 2013, cu puțină vreme înainte de Sfintele Paști, în activitatea mea de preot de caritate al Spitalului Clinic Județean de Urgență nr. 1 din Craiova a apărut o nouă slujire. Părintele meu Mitropolit, Înalt Prea Sfințitul acad. dr. Irineu m-a rânduit într-o slujire suplimentară celei de preot de spital, dăruindu-mi șansa binecuvântată de a fi preot și pentru bătrânii din Căminul pentru Persoane Vârstnice din Craiova.
Primul contact cu instituția aceasta a fost pentru mine de bun augur. Am descoperit că directorul așezământului este domnul Valentin Giurcă, prieten bun și camarad al meu în anii ’90, când eram implicați cu entuziasm în proiectele civice ale Fundației pentru Tineret Dolj. Ne-am regăsit, atât cu o uimire provocată de schimbările lăsate de trecerea timpului pe chipurile noastre, cât și cu o intensă bucurie izvorâtă din constatarea că am urmat calea slujirii semenilor noștri, așa cum visam la pragul dintre adolescență și maturitate.
Totuși, am avut fost cuprins atunci și de o mare tristețe, căci am văzut mai în amănunt  - cunoșteam situația de acolo doar parțial, din slujbele de Sfânt Maslu la care participasem în cămin – ruina clădirilor și condițiile insalubre în care erau găzduiți bătrânii.
Vali – cu acest nume îl strig pe prietenul meu, directorul Valentin Giurcă – a sesizat tulburare mea și mi-a spus, privindu-mă în ochi: (articol integral -aici-)

Căminul pentru Persoane Vârstnice din Craiova a primit vizita Primarului Craiovei, doamna Lia Olguța Vasilescu

Sursa FOTO: www.lupamea.ro

Căminul pentru Persoane Vârstnice din Craiova - pentru mine, ca preot, al doilea loc de slujire după Spitalul Clinic Județean de Urgență - a primit vizita Primarului Craiovei, doamna Lia Olguța Vasilescu. Vă ofer câteva din articolele apărute în mass-media orașului nostru despre acest eveniment:


Articol: Bătrâneţe în condiţii decente


Sute de bătrâni care îşi petrec ultimii ani de viaţă în Căminul pentru Persoane Vârstnice (CPV) din Craiova vor avea parte de condiţii decente. Camerele vor fi prevăzute cu mobilier nou, televizoare, iar la parter vor funcţiona săli de mese, cabinete medicale, săli de recreere. Cel mai important este faptul că, în sfârşit, clădirile vor avea lifturi. S-a rezolvat şi marea problemă a deficitului de personal. În numai câteva luni au fost angajate 20 de infirmiere. Odată cu darea în folosinţă a corpurilor de clădire reabilitate, va fi sfinţită şi biserica construită chiar în incinta instituţiei. (articol integral -aici-)

Sursa FOTO: www.gds.ro



Articol: Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova arată ca un hotel de cinci stele

Proiectul reabilitării și modernizării Căminului pentru Persoane Vârstnice Craiova a fost demarat în luna ianuarie a acestui an și deja o primă etapă este gata, Secția pentru Independenți oferă bătrânilor condiții de trai ireproșabile. Căminul de bătrâni a fost o investiție cfinanțată din bani europeni dar și bani de la Guvern și de la bugetul local. Valoarea proiectului este de peste 10 milioane de lei, 6 miloane și jumătate vin de la Uniunea Europeană  și peste trei de la Guvern. Proiectul a început în luna ianuarie și trebuie să se finalize la sfârșitul anului. Clădirea Secției de Independeți a fost complet reabilitată, zugrăveală nouă, parchet, covor PVC, igienizare completă, sistem sanitar și instalații electrice noi. „În prezent este urcată pe SEAP licitația pentru mobilier, totul în cămin va fi nou. Cine până în prezent nu avea încredere acum va avea cu siguranță”, a afirmat primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

Lăcaș de cult în curtea căminului
Persoanele care își duc zilele la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Craiova vor avea la dispoziție și... (articol integral -aici-)
Sursa FOTO: www.lupamea.ro


Articol: Investiții și condiții de cinci stele la Căminul de Bătrâni

Încă o dată municipalitatea din Bănie a demonstrat că dacă se vrea, se poate face treabă foarte bine şi nu de mântuială în folosul cetăţenilor. Ambiţia primarului Craiovei de a oferi condiţii de top bătrânilor cazaţi la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Craiova începe să dea roadele scontate. Lucrările începute în luna ianuarie se desfăşoară conform graficului, iar oamenii muncesc cu interes pentru a duce lucrarea la bun sfârşit. Primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, alături de Radu Preda, directorul RAT Craiova şi Claudiu Manda, preşedintele PSD Dolj au efectuat miercuri, 14 mai, o vizită de lucru la Căminul de Bătrâni Craiova. Edilul din Bănie s-a arătat încântată de cum decurge procesul de reabilitare şi a precizat că până la anul instituţia va arăta ca un cămin de cinci stele.
“Este o investiţie mare şi se văd deja roadele. Valoarea totală a... (articol integral -aici-)

Articol (craiovaforum): Azilul din Craiova, transformat în casă bună pentru bătrâni

În aproximativ o lună, o parte dintre bătrânii care trăiesc la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Craiova vor fi mutați într-un corp de clădire proaspăt renovat. Investiția a costat peste zece milioane de lei, banii provenind de la Uniunea Europeană, Guvernul României și bugetul Primăriei Craiova. Edilul Olguța Vasilescu a făcut, astăzi, o vizită de lucru pe șantier, unde a evaluat stadiul lucrărilor. Azilul era într-o într-o stare avansată de degradare, iar cele circa 300 de persoane care locuiau aici trăiau în condiții improprii. După finalizarea proiectului, demarat în ianuarie 2013, în camere vor locui câte două persoane, dar și 20 de familii de bătrâni, pentru care... (articol integral -aici-)

Sursa FOTO: www.craiovaforum.ro



Articol (craiovaforum): Lucrările la ”hotelul de cinci stele” pentru bătrânii din Craiova, în grafic

Primarul Craiovei, lia Olguța Vasilescu, a vizitat miercuri Căminul pentru Persoane Vârstnice, acolo unde se derulează o investiție de peste 10 milioane de lei în urma căreia peste 100 de bătrâni cazați în Secția de Independenți vor beneficia de condiții decente de trai. 

Proiectul de reabilitare a celor două scări ale Căminului pentru Persoane Vârstnice, compus din 60 de camere care pot găzdui peste 100 de persoane, depășește 10 milioane de lei, contribuția UE fiind de peste 6 milioane de lei, 3 milioane de lei provin de la Guvernul Românniei și aproape 250.000 de lei reprezintă contribuția beneficiarului, în speță Primăria Craiova. „Suntem într-o vizită de lucru la Căminul de bătrâni. După cum știți, a fost una dintre primele investiții de care m-am apucat în momentul în care am devenit primar. Acest proiect a început în luna ianuarie 2013 și trebuie să se finalizeze spre sfârșitul acestui an. Investiția este în grafic. Au fost finalizate două dintre cele trei scări ale acestui cămin, iar noi avem deja licitația pe SEAP pentru achiziția mobilierului“, a declarat Olguța Vasilescu, care a adăugat că... (articol integral -aici-) 

Sursa FOTO: www.indiscret.ro

luni, 12 mai 2014

ORA DE DOLJ - “Garden Party” la Palatul “Elisabeta” de Ziua Naţională a Regatului României


În ziua de sâmbătă, 10 Mai 2014 am avut bucuria de a participa, împreună cu soţia mea, Diana, ca invitaţi ai Casei Regale a României, la „Garden Party” 2014, sărbătoare a regalităţii oranizată la Palatul „Elisabeta” din Bucureşti.

Câteva mii de oameni, aproximativ 5.000 după estimările mele, personalităţi ale vieţii publice, culturale, economice şi spiritual din România, şi-au reafirmat loialitatea faţă de Majestatea Sa Regele Mihai I al României, nădejdea tuturor fiind aceea că într-un viitor apropiat, prin mila lui Dumnezeu şi voinţa Neamului nostru, vom avea binecuvântarea de a fi martori ai renaşterii Regatului României.

În fiecare an, este tot mai mare numărul celor care răspund chemării Majestăţii Sale Regele Mihai I al României de a sărbători Ziua Naţională a Regatului României împreună cu Familia Regală a României.

La “Garden Party” 2014, în mulţimea de oameni care au înconjurat cu dragoste şi loialitate membrii Familiei Regale veniţi să salute pe loialii slujitori ai Casei Regale a României, am avut bucuria de a reuşi să-mi exprim personal omagiile mele Alteței Sale Regale Margareta, Principesa Moștenitoare a României și Custode al Coroanei României.Alteţa Sa Regală mi-a răspuns la urarea mea creştină „Hristos a înviat!”, cu un glasul blând şi nobil: „Adevărat a înviat, părinte!” A fost un moment de intensă bucurie şi deopotrivă un nobil prilej de a-mi reaminti responsabilitatea pe care o am faţă de Majestatea Sa Regele Mihai I al României care m-a binecuvântat cu onoarea de a fi singurul preot din Oltenia decorat de Majestatea Sa cu Medalia „Regele Mihai I” pentru Loialitate.

Ziua de 10 Mai 2014 a fost şi o zi a prieteniei loiale. Eu şi Diana mea am fost însoţiţi în această emoţionantă vizită acasă, la Familia Regală a României, de buni şi dragi prieteni. Amintesc câţiva dintre aceştia, cu rugămintea de a fi iertat dacă voi uita cumva pe vreunul dintre ei. (articol integral -aici-)

duminică, 11 mai 2014

Palatul Regal - Garden Party 2014 (Album Foto)

Palatul Regal - Garden Party 2014

Alteța Sa Regală Margareta,Principesa Moștenitoare a României și Custode al Coroanei României


Eu (port cu mândrie decorația oferită de MS Regele) și Diana mea

Diana mea și prietenul nostru drag și bun, 
jurnalistul și scriitorul Mihai Firică (nașul celui de-al treilea copil al nostru)
Eu, Diana mea și nașul Mihai Firică (deasemenea decorat de MS Regele)
Diana mea și vestitul chirurg craiovean Prof. Dr. Burdescu
Eu și Diana mea
Noi...
Diana mea, Fam. Dr. Stancu, Fam. Dr. Puiu, Fam. Dr. Cojocaru (prietenii noștri buni și dragi)
Diana mea, Horațiu Buzatu (prietenul nostru bun și drag, deasemenea decorat de MS Regele), Mihai (băiatul lui Horațiu), dr. Ileana Puiu, două colege profesoare, 
Alina Firică (nașa pruncului nostru Mihai Nectarie) și dr. Polixenia Stancu
Eu, Diana mea și dna Lia Olguța Vasilescu (Primarul Craiovei, buna și draga noastră prietenă)
Micii Monarhiști - Viitorul României Regale
România Regală

TRĂIASCĂ REGELE!

sâmbătă, 10 mai 2014

O urare pentru o Românie naţională, reîntregită, demnă şi europeană: Trăiască Regele!



Mulţi, foarte mulţi dintre noi am ”învăţat” la şcoala comunistă că Monarhia şi Regele au fost expresia politică a ”claselor exploatatoare”, că Regii României nu au avut vreo contribuţie la înfiinţarea şi dezvoltarea Statului Român, că Actul de la 23 August 1944 a fost ”marea operă revoluţionară” a PCR, că Regele a plecat din ţară de bunăvoie şi cu un tren plin de averi etc. 

Minciunile propagandei comuniste le-am redescoperit şi în mintea şi spusele unor personalităţi polticie post-decembriste, de la Ion Iliescu care ne ameninţa, prin vocile propagandiştilor FSN, că ”vine Regele cu moşierii şi industriaşii şi ne fură ţara”, până la Traian Băsescu care a avut tupeul şi mojicia să-l facă trădător de ţară pe Regele Mihai I şi să-l elogieze pe Mareşalul Antonescu, judecat şi condamnat pentru crime de război. Istoria reală şi prezentă ne-a dovedit că nu Regele a venit să fure ţara, ci baronii ”roşii” ai FSN - în toate formele de evoluţie politică a acestei caracatiţe comunisto-securiste - nu Regele a trădat pe români, ci clasa politică post-decembristă ale cărei rădăcini se află adânc înfipte în tenebrele eşaloanelor 2 şi 3 ale PCR şi Securităţii. 
Totuşi, lăsându-i în plata lui Dumnezeu pe neocomuniştii trădători de Neam şi Ţară, căci nu despre ei doresc să vă vorbesc, să reamintim celor tineri care este ADEVĂRATA ZI NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI. 
Ziua naţională a României a fost ziua de 10 Mai pentru foarte mult timp, adică în perioada 1866-1947. Originea acestei sărbători naţionale şi de stat este ziua de 10 Mai 1866, când... (articol integral -aici-)

joi, 8 mai 2014

Campania electorală și ”mâzgălitorii” de ziduri


Alegerile europarlamentare 2014 reprezintă un eveniment deosebit de important pentru viitorul imediat al României. În ziua de 25 mai vom alege reprezentanții noștri în Parlamentul European, una dintre cele instituțiile principale ale Uniunii Europene. Miza este extrem de mare, atât pentru noi, cetățenii, cât și pentru politicieni. Pe de o parte, dacă vom alege oameni capabili și loiali României în Parlamentul European, probabil că vor crește șansele ca Uniunea Europeană să redevină a noastră, a europenilor. Pe de altă parte, un scor bun obținut de un partid la europarlamentare reprezintă o mare oportunitate pentru a a ajuta candidatul partidului la funcția de președinte al Republicii, la alegerile prezidențiale din a doua parte a acestui an. Rezultă că tensiunea și iritarea în rândul politicienilor și activiștilor de partid sunt tot mai mari.
Totuși, nu înțeleg, de ce această agitație a politicienilor români, această dorință de a obține cât mai multe mandate de europarlamentar, trebuie să provoace distrugerea unor clădiri din centrul orașului Craiova? Nu înțeleg, de ce în campania electorală unii rătăciți ai politichiei românești folosesc jignirile la persoană, calomnia și distrugerea de bunuri?
Activiștii huligani și patronii lor politici cred că vor aduce voturi partidului și candidaților, dacă mâzgălesc pe ziduri înjurături și alte mizerii?... (articol integral -aici-)
* * *
sursa foto: www.craiovaforum.ro

duminică, 4 mai 2014

Alegerile Europarlamentare (Episodul 2) - Biserica şi alegerile: pe cine să NU voteze creştinii români


Dacă ne numim creştini, purtând numele lui Hristos, atunci să fim creştini în toate zilele vieţii noastre. O astfel de zi a vieţii noastre de creştini va fi şi 25 mai 2014, când suntem chemaţi să ne alegem reprezentanţii în Parlamentul European. Dacă ne dorim ca acest parlament să nu se transforme într-un nou Turn Babel, dacă ne dorim ca Europa să redevină creştină, atunci să alegem pe acei candidaţi care urmează învăţătura lui Hristos.


Vă mărturisesc că doream să postez, în mini-seria numită ”Alegerile Europarlamentare” (din care am publicat primul episod care poate fi lecturat -aici-), un studiu despre prezenţa candidaţilor în realitatea virtuală a Internetului. Voi amâna publicarea articolului respectiv şi vă propun să medităm împreună asupra unui subiect deosebit de important, anume atitudinea unui creştin în faţa urnei de votare.
Totodată, vă mărturisesc şi faptul că am luat hotărârea să scriu despre acest subiect după ce am lecturat articolul fratelui în slujire şi colegului de blog, preotul Bogdan Tănăsescuarticol care pe de o parte, mi-a oferit ocazia unei rememorări a poruncilor lui Hristos, iar pe de altă parte mi-a trezit dorinţa de a lămuri cu şi mai mare claritate şi fermitate care trebuie să fie atitudinea creştinilor şi implicit, a Bisericii lui Hristos faţă de procesul electoral din democraţie.
Prin urmare, vă îndemn să NU votaţi partidele şi candidaţii care nu respectă poruncile lui Hristos. Îndemnul meu, pe cât de simplu de enunţat, pe atât de dificil este de detaliat. Totuşi, voi face încercarea de a vă oferi câteva necesare lămuriri şi astfel, de a vă ajuta să votaţi sau să nu votaţi în deplină comuniune cu poruncile lui Hristos şi deopotrivă, cu împăcarea că aţi ales în agora europeană nişte dregători creştini ori dimpotrivă că aţi salvat-o de prezenţa unor nevrednici.

Să nu-i votăm pe cei care încalcă cele 10 porunci dumnezeieşti 
Porunca I - Eu sunt Domnul Dumnezeul Tău; să nu ai alţi dumnezei afară de Mine.
Dacă un candidat se închină la idoli străini şi urmează legăminte ori porunci idoleşti, căutând prin această închinare să obţină putere lumească şi egoistă asupra semenilor săi, să nu-l votăm!
Dacă un candidat şi-a făcut idol din puterea lumească, pe care o foloseşte spre folosul său personal şi împotriva poruncilor lui Dumnezeu, a intereselor Statului Român şi Naţiunii Române, să nu-l votăm!
Dacă un candidat a promovat legi care sunt împotriva poruncilor lui Dumnezeu ori dacă este ateu, să nu-l votăm! 
Porunca II - Să nu-ţi faci chip cioplit, nici altă asemănare, nici să te închini lor.
Dacă un candidat şi-a făcut idol din iubirea de arginţi şi se închină banilor... (articol integral -aici-)